our values

News

20/05/2020

GARË PËR PUNIMIN E FLUTURAKEVE

GARË PËR PUNIMIN E FLUTURAKEVE
Tema: "Fluturimi i parë në qiell pas pandemisë"

Nxënësit e shkollave “Maarif” do të garojnë në mes vete për punimin më të bukur të fluturakes. Dhjetë fluturaket më të bukura do të jenë pjesë e garës, në të cilën do të votojnë ndjekësit e faqes sonë. Vendi i parë do të shpërblehet dy aviobileta vajtje-ardhje Prishtinë – Stamboll, nga kompania “Turkish Airlines”, ndërsa vendi i dytë dhe i tretë do të kenë shpërblime befasi.

Rregullat e garës:

1. Fluturakja duhet të jetë e fotografuar me një aparat fotografik ose me telefon;
2. Nuk ka kufizim të madhësisë së fluturakes;
3. Në garë mund të marrin pjesë të gjithë nxënësit nga klasa e parë e deri në të dymbëdhjetën;
4. Fotografitë e fluturakes duhet të dërgohen në adresat elektronike:
Nxënësit e Degës së Prishtinës: prishtine@maarifschools.org.tr
Nxënësit e Degës së Prizrenit: prizren@maarifschools.org.tr
5. Fluturaket e përzgjedhura si më të bukurat do të lëshohen për fluturim në oborrin e shkollës në ditën e parë të nisjes së procesit mësimor, si dhe do të publikohen në rrjetet sociale.
6. Pjesëmarrësit duhet të shënojnë emrin, mbiemrin, klasën, numrin e kontaktit dhe t’i dërgojnë në adresat elektronike të lartcekura.

Shënim:
1. Fluturaket e punuara do t’i nënshtrohen një vlerësimi paraprak nga komisionet e shkollave, si dhe do të vlerësohen pa u ditur emri i garuesit. Pesë fluturaket që marrin më së shumti vota do ta fitojnë të drejtën e garimit në vlerësimin e hapur.
2. Në garë mund të marrin pjesë edhe nxënësit e qendrës “Maarif Education Center”, në Gjilan, ndërsa fotografitë duhet t’i dërgojnë në adresën elektronike: prishtine@maarifschools.org.tr
3. Fituesve shpërblimet do t'u jepen pas përfundimit të ditëve të karantinës;
4. Data e fundit për aplikim: 26 maj 2020;
5- Data e votimit: 28 maj 2020

****
“PANDEMİ SONRASI GÖKYÜZÜNE İLK UÇUŞ” TEMALI UÇURTMA YAPMA YARIŞMASI

Maarif Öğrencileri KENDİ UÇURTMALARINI KENDİLERİ YAPIYOR ve sosyal medyada yarıştırıyor.

En iyi 10 uçurtma Halk Oylamasına Sunulacak ve Takipçilerimiz tarafından oylanacaktır.

Yarışmanın birincisine dünyanın en iyi hava yolu şirketi Türk Hava Yollarından 2 adet Priştine - İstanbul arası gidiş - dönüş uçak bileti hediye edilecektir. 2. ve 3. olan öğrencilerimize sürpriz hediyeler verilecektir.

YARIŞMA KURALLARI:
1- Uçurtmanın fotoğrafı iyi bir fotoğraf makinesi ya da cep telefonu ile çekilmelidir.
2- Uçurtmalar için boyut sınırlaması yoktur.
3- İlkokul 1. Sınıftan Lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılımı serbesttir
4- Uçurtmaların Çekilen fotoğrafları
Priştine Okulu Öğrencilerimiz: prishtine@maarifschools.org.tr
Prizren Okulu Öğrencilerimiz prizren@maarifschools.org.tr adresine e-posta olarak gönderilecektir
5- Dereceye giren uçurtmalar okulların açılacağı tarihte okul bahçelerimizde havalandırılacak ve sosyal medyada paylaşılacaktır.
6- Yarışmaya katılanlar e-posta'da isim, soy isim, okuduğu sınıf ve iletişim bilgilerini de eklemelidirler.

NOT:
1-Her okul tarafından oluşturulan komisyon, uçurtmaları isimsiz olarak ön değerlendirmeden geçirerek puanlayacaklardır. En yüksek oy alan her okuldan 5'er uçurtma açık oylamada yarışacaktır.
2- “Gilan Eğitim Merkezi” Öğrencilerimiz de yarışmaya katılabileceklerdir. (prishtine@maarifschools.org.tr)
3-Ödüller Karantina Günleri Sona Erdiğinde Kazananlara İletilecektir.
4- Son Başvuru: 26 Mayıs 2020
5-Oylama tarihi 28 Mayıs 2020